Grilluj z RSP Zagroda

Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna z Zagrody wypuściła na rynek cztery nowe produkty, w tym dwie kiełbasy oraz otworzyła w Chełmie nowy sklep. – Zachęcamy do kupna naszych kiełbas. To naturalne produkty doskonałe na grilla – zachęca Stanisław Jakubiec, kierownik produkcji w RSP.

RSP Zagroda to jeden z największych producentów wędlin i mięs w województwie lubelskim. Lokalna firma, działająca na rynku od 1957 r., dzielnie radzi sobie z zalewem taniego, ale o wiele gorszej jakości mięsa. – Do naszych produktów nic nie jest wstrzykiwane, wszystko robimy z wieprzowiny i przypraw, dlatego nasze kiełbasy i wędliny są zdrowe i smaczne – podkreśla Stanisława Jakubiec, kierownik produkcji w RSP Zagroda. Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego zakład wypuścił na rynek dwie nowe kiełbasy. Pierwsza to kiełbasa tzw. domowa, w której znajdziemy tylko naturalne składniki. – Nie ma tu żadnych utrwalaczy, dlatego kiełbasa ma szarawy kolor i klienci myślą, że jest nieświeża. Nic bardziej mylnego! – mówi Jakubiec. Druga kiełbasa to kiełbasa szlachecka. – Jest robiona ręcznie. Mięso pierwszej klasy jest krojone w grube kawałki i przyprawiane pieprzem, czosnkiem, kolendrą i gałką muszkatołową. Zachęcamy do kupna obu kiełbas, doskonale sprawdzają się na grillu – opowiada kierownik produkcji RSP Zagroda. Ale to nie wszystko. W szerokiej gamie produktów z Zagrody (ok. 20 kiełbas, a także żeberka, szynki, baleron, boczek, mięso gulaszowe czy smalec) pojawiły się też ostatnio klopsy domowe i pieczeń cebulkowa. – Klopsy są produktem pieczonym, robionym w typowo domowy sposób, a pieczeń powstaje na bazie najlepszej jakości wieprzowiny z dodatkiem zapiekanej cebulki – mówi Jakubiec.
RSP Zagroda nie tylko wzbogaca swoją ofertę, rozszerza też zasięg swojej działalności. Zakład właśnie otworzył nowy sklep – w Chełmie przy ul. Lwowskiej, w tzw. „cegiełce”. (ik)

Komentarze