Poziomka dla Pstrągowa

Magda Gessler w swym przewodniku kulinarnym „Poziomki 2016/17” zaliczyła restaurację „Pstrągowo” w Żółtańcach-Kolonii do najlepszych w kraju. Znana restauratorka w „Pstrągowie” była kilkakrotnie i za każdym razem zachwyca się tamtejszymi potrawami.
Po raz pierwszy Magda Gessler odwiedziła „Pstrągowo” trzy lata temu, przy okazji kręcenia w Chełmie odcinka „Kuchennych rewolucji”. Smak serwowanych tam potraw do tego stopnia zauroczył popularną restauratorkę, że zamieściła „Pstrągowo” w swym przewodniku po najlepszych restauracjach i hotelach. W tym roku „Pstrągowo” po raz trzeci z rzędu znalazło się w przewodniku Gessler. Nagrodę, tzw. „Poziomkę”, właściciele „Pstrągowa” odebrali w w restauracji „Fukier”. W swym przewodniku Gessler pisze, że „Pstrągowo” w Żółtańcach-Kolonii to urocze miejsce, a pstrąg smakuje tu zjawiskowo.
– To już trzecie z rzędu takie wyróżnienie od pani Magdy Gessler – mówi z dumą Grzegorz Jakimiuk, właściciel „Pstrągowa”. – Cieszymy się, że zostaliśmy docenieni. Bazujemy na rybach z własnej hodowli. Długo pracowaliśmy na dobrą opinię. (mo)

Komentarze