Ciasto bananowo-czekoladowe

Składniki:


3 dojrzałe banany
3/4 szklanki ciepłego mleka
1/4 szklanki stopionego masła
2 jajka
szklanka mąki
4 łyżki kakao
cukier rumowy
pół szklanki cukru
aromat cytrynowy do ciast
łyżeczka proszku do pieczenia
masa kajmakowa
garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

Pokrojone banany zblendować na papkę. Dodać ciepłe mleko, stopione masło, jajka i kilka kropel aromatu. Następnie dodać suche składniki: kakao, cukry, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Zmiksować, a na koniec dodać garść posiekanych orzechów i wymieszać. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40-50 minut.
Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną masą kajmakową i udekorować np. płatkami migdałów.