Nowe wyzwania kulinarne

Zakończone ferie zimowe „Akademia Kreatywności” uważa za bardzo udane. Organizowane przez nią warsztaty kulinarne dla młodych kucharzy były przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Ich uczestnicy spisali się na medal!

– Mamy bardzo utalentowane i pracowite dzieci – mówi Eliza Stępień, prowadząca zajęcia z dziećmi. – Szybko się uczą i bardzo chętnie wychodzą naprzeciw kulinarnym wyzwaniom. Są ciekawe i z przyjemnością poznają tajniki kuchni. Nauka to przyjemność.
Warsztaty kulinarne to bardzo atrakcyjna oferta zajęć pozalekcyjnych dla wszystkich tych, którzy interesują się zdrowym żywieniem lub po prostu lubią spędzać czas na kuchennych eksperymentach. Warto zwrócić uwagę na to, co jedzą nasze dzieci.
– Tym bardziej, że są one niezwykle spostrzegawcze i dostrzegają różnice w jakości produktów, jakie kupujemy na co dzień – podkreśla E. Stępień. – Kolejnym ważnym argumentem przemawiającym za wprowadzeniem dziecku w grafik lekcji gotowania są uzyskane umiejętności. Samodzielność i radzenie sobie w kuchni to podstawy w dorosłym życiu. Tym bardziej cieszy duża frekwencja chłopców uczestniczących w warsztatach.
Dzięki rozpowszechnieniu kulinarnej tematyki zajęcia organizowane przez Akademię Kreatywności stają się miejscem spotkań oraz wymiany doświadczeń i już uzyskanych umiejętności.
– Rodzice, którzy wybrali ferie z Akademią Kreatywności bardzo świadomie wybierają ten rodzaj pozalekcyjnych zajęć, kierując się dobrem i przyszłością swoich pociech – uważa Eliza Stępień. – Ferie zimowe za nami, dlatego została przygotowana nową ofertę skupiona na zbliżających się dużymi krokami Świętach Wielkanocnych.
W tym wyjątkowym czasie dobrze jest skupić swoją uwagę na tradycyjnej kuchni polskiej. Tym bardziej, że obecne trendy kulinarne wracają do korzeni i dawnych wspaniałych przepisów, zapomnianych receptur i składników. Dzięki Akademii Kreatywności i współpracy z rodzicami możemy edukować najmłodszych w zakresie wspaniałej kuchni polskiej.
– W kolejne cztery soboty marca będziemy gotowali najbardziej tradycyjne potrawy wielkanocne, które przygotowywały nasze prababcie, babcie, a teraz mamy – mówi E. Stępień. – Nie zabraknie białej kiełbasy czy kolorowych mazurków. Zaglądajcie na nasz profil na Facebooku: Akademia Kreatywności – Dom na Szpilkach i zapisujcie swoje pociechy. Dobra zabawa gwarantowana! (s)