Będą promować produkty tradycyjne

30 kwietnia o godz. 10 w Elizówce zostanie otwarte Centrum Produktu Lokalnego Lubelski Spichlerz. To projekt Oddziału Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Lublinie.
Lubelski Spichlerz jest pierwszym wydarzeniem z cyklu przedsięwzięć objętych promocją Marka Lubelskie. Inicjatywa PIPRiL w Lublinie ma na celu głównie promocję produktów tradycyjnych, regionalnych, lokalnych i ekologicznych.


Utworzenie takiego punktu z inicjatywy samych producentów, którzy aktywnie wspierają i promują Lubelskie na wydarzeniach targowych i konferencyjnych w całej Polsce, daje szanse na powodzenie tego przedsięwzięcia i potwierdza autentyczność i wysoką jakość oferowanych produktów – podkreślają pomysłodawcy przedsięwzięcia.

Kolejnym atutem jest różnorodność oferowanych produktów, począwszy od miodów, przetworów owocowych, ziół, ciast i słodyczy, przetworów mlecznych, produktów piekarniczych, po produkty mięsne, która stopniowo będzie rozszerzaną biorąc pod uwagę plany Izby, związany z rozwojem organizacji i nowymi członkami.

Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu, prowadzona będzie również sprzedaż internetowa, która pozwoli na dotarcie z najlepszymi produktami Lubelszczyzny do wszystkich potencjalnych klientów bez względu na ich miejsce zamieszkania.

– Jest to niewątpliwie inicjatywa, która wspiera lokalną przedsiębiorczość, opartą na lokalnych zasobach i potencjalne. Dodatkowo ważne jest, iż centrum będzie miejscem prowadzenia działalności edukacyjnej, warsztatów i pokazów związanej z produktami wysokiej jakości i liczymy, że z czasem ważnym miejscem na mapie Lubelszczyzny – dodają inicjatorzy akcji.

Centrum Produktu Lokalnego zlokalizowane będzie na terenie Lubelskiego Rynku Hurtowego Elizówka (hala A parter ). BS

News will be here