Do woli i bez wyrzutów sumienia

Pączki, pączki, chrusty, chrusty, niech nam żyje Czwartek Tłusty! Wielu z nas czeka na niego z utęsknieniem. 11 lutego będzie dniem prawdziwych łasuchów. Wie o tym doskonale Cukiernia Artystyczna „Krem” z Chełma, która oferuje pączki i faworki, przygotowane według staropolskich receptur, z niezwykłą dbałością o każdy składnik.

Tegoroczna kartka z kalendarza, z naniesioną tłustym drukiem datą 11 lutego, to nasza przepustka do innego świata. Do świata pączków, przepełnionego lukrem, marmoladą, cukrem pudrem i można by tak jeszcze długo wymieniać… Dla każdego łasucha to najważniejszy dzień w roku, w którym można objadać się pączkami bez opamiętania i bez wyrzutów sumienia. A że niezjedzenie pączka w ostatni czwartek karnawału, przynosi pecha, więc nie ma sensu ryzykować…

Cukiernia Artystyczna „Krem” na Tłusty Czwartek szykuje wyjątkowe pączki, według staropolskiej receptury. – Takie pączki robiły nasze babcie. Puszyste ciasto drożdżowe i pachnąca domowa konfitura. Podtrzymujemy tradycje przygotowania pączków i faworków według starych, sprawdzonych przepisów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie – podkreśla Eliza Stępień, menadżer Cukierni.

W „Kremie” wszystkie pączki robione są ręcznie. – Jesteśmy małą rodzinną firmą, dbającą o jakość każdego składnika. Nasze pączki dosłownie rozpływają się w ustach. Po zjedzeniu jednego, szybko przychodzi ochota na kolejne – zachwala wyroby Cukierni Eliza Stępień.

W ofercie Cukierni Artystycznej „Krem” na Tłusty Czwartek znajdą się pączki z nadzieniem z płatków róży, truskawki, czarnej porzeczki oraz śliwki z czekoladą. Będą również delikatne faworki. – Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod nr 606 530 940 lub na Facebooku Cukierni Artystycznej Krem. Zapraszamy po prawdziwe pączki do czwartkowej kawy. Przy większych zamówieniach zapewniamy dowóz na terenie Chełma i do 20 km poza miastem – dodaje menadżer Cukierni, która ma siedzibę przy ul. Ceramicznej 27 w Chełmie. (red)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here