Jedziemy gotować na Roztoczu

To będą pracowite wakacje z Akademią Kreatywności. – Proponujemy dzieciom warsztaty kulinarne na Roztoczu! Będą kuchnie świata, ale również lokalne smakowitości. W Zwierzyńcu spędzimy razem 10 dni, gotując przepyszne potrawy! – zachęca Eliza Stępień, właścicielka Akademii Kreatywności.


Warsztaty na słodko dla dzieci z Akademią Kreatywności i nowo powstającą cukiernią Krem trwają w najlepsze. Młodzi, zdolni kucharze sami piekli torty i robili… czekoladową lawę. W najbliższą sobotę kolejne kulinarne wyzwania, oczywiście na słodko. – Torty przepyszne, biszkopt był idealny. Dzieci co przyrządziły, zjadły ze smakiem. Maluchy uwielbiają słodkości, zwłaszcza, że te, które przygotowały, z owocami, czekoladą, były niebiańsko pyszne – opowiada Eliza Stępień, właścicielka Akademii Kreatywności. – Na naszych warsztatach kulinarnych dzieci uczą się samodzielności w kuchni, korzystania z narzędzi i sprzętu gastronomicznego, czytania przepisów, odmierzania składników. Poznają nowe smaki, zdobywają cenną wiedzę i spędzają czas w towarzystwie rówieśników, a nie przed komputerem czy telewizorem. W najbliższą sobotę będziemy robić torty bezowe.
Tymczasem Akademia Kreatywności już dziś zachęca dzieci, które uwielbiają gotować, na warsztaty kulinarne na Roztoczu. Odbędą się one podczas wakacji, na początku sierpnia. – Na naszych warsztatach w Zwierzyńcu poznamy kuchnie świata. A że będziemy na Roztoczu, w niezwykle urokliwym miejscu, gdzie są również przepyszne lokalne potrawy, to w naszym menu nie może zabraknąć choćby biłgorajskiego piroga, który jest regionalnym przysmakiem. Jednym słowem będzie bardzo smacznie. W ciągu 10 dni nauczymy się przygotowywać najpopularniejsze potrawy z kuchni włoskiej, meksykańskiej, chińskiej, francuskiej, ukraińskiej i innych. Będzie fachowa opieka, sprzęt wysokiej klasy i bardzo dobre warunki pobytu – mówi Eliza Stępień.
Zapisy już ruszyły. Więcej informacji: tel. nr 606 530 940 oraz na Facebooku – Akademia Kreatywności. Ilość miejsc ograniczona. (s)