Mali kucharze dają czadu!

Była przepyszna chałka, potem wyśmienite knedle ze śliwkami, a w najbliższy wtorek na warsztatach kulinarnych Akademii Kreatywności dzieci przygotują polędwiczki z sałatką kuskus i sosikiem. – Zapowiada się przepyszna kolacja! – mówi Eliza Stępień, właścicielka Akademii i zaprasza dzieci na zajęcia.

W każdy wtorek o 16.30 Akademia Kreatywności zaprasza dzieci na warsztaty kulinarne. – Gotujemy, bawimy się i uczymy samodzielności – podkreśla właścicielka Akademii, Eliza Stępień. – Warsztaty kulinarne to czas relaksu, odreagowania po wielogodzinnej nauce. Nie trzeba się przygotowywać, spieszyć, stresować. Najważniejszy jest wspólny czas z innymi kucharzami, współpraca, pomoc, kreatywność i śmiech.

Można wybrudzić się, zrobić danie po swojemu. Zajęcia uczą zdrowego odżywiania, prostego gotowania, trików kulinarnych.
Najpierw dzieci, od początku do końca, zrobiły przepyszną słodziutką chałkę, idealną do dżemów. Tydzień temu mali kucharze przygotowali wyśmienite knedle ze śliwkami, słodką śmietanką i korzennymi przyprawami. W najbliższy wtorek uczestnicy warsztatów przygotują przepyszną kolację z polędwiczkami, sałatką kuskus i sosikiem.

– Zapraszamy wszystkich chętnych, u nas nikt nie narzeka na nudę. Dzieci świetnie bawią się, a ich potrawy są przepyszne – podkreśla E. Stępień. Zapisy na zajęcia są i więcej informacji można uzyskać pod nr tel. 606 530 940 lub zaglądając na Facebook – Akademia Kreatywności. (s)