Przysmak z Wielkopolski w Chełmie

Żeby go zjeść, nie trzeba jechać do Poznania. Rogale z białym makiem i bakaliami, w Wielkopolsce znane jako świętomarcińskie, od pewnego czasu serwuje Cukiernia Artystyczna „Krem” z Chełma. Są wykonane z wysokiej jakości produktów i bardzo smaczne. – Nasze rogale to raj dla podniebienia – zapewnia jej właścicielka, Regina Dzwonkowska.

Aby móc skosztować pysznego rogala z białym makiem, chełmianie nie muszą jechać aż do Poznania, który słynie z rogali świętomarcińskich. W swojej ofercie ma je również Cukiernia Artystyczna „Krem” z Chełma. Są równie smaczne, jak te w stolicy Wielkopolski.

– Wprowadziliśmy je do sprzedaży i muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Trafiliśmy w podniebienia naszych klientów i z każdym tygodniem sprzedajemy ich coraz więcej – mówi właścicielka cukierni, Regina Dzwonkowska. – W ich produkcję wkładamy mnóstwo serca. Chcemy, by klienci byli zadowoleni i są, bo wracają do nas po kolejne.

Do pieczenia rogali cukiernia używa wysokiej jakości produktów: białego maku, orzechów, migdałów, bakalii, a ciasto jest przygotowywane z prawdziwego masła, jaj i najlepszej mąki. – Nasza cukiernia od początku swojej działalności, a w marcu przyszłego roku będziemy obchodzić trzecie urodziny, pracuje na produktach z najwyższej półki. Przeważają te regionalne. Nie używamy konserwantów, półproduktów, nie stosujemy ulepszaczy, dlatego też nasze wyroby mają wysoką jakość i są smaczne. Dziś klienci zwracają na to uwagę, chcą otrzymać dobry produkt – przekonuje właścicielka „Kremu”.

Cukiernia Artystyczna „Krem” w związku ze zbliżającym się Dniem Świętego Marcina, przypadającym na 11 listopada, już przyjmuje zamówienia na świeżutkie rogale z białym makiem. Można je złożyć dzwoniąc pod nr tel. 606 530 940, bądź za pośrednictwem Facebooka na stronie cukierni. Odbiór we wtorek 10 listopada w pracowni Cukierni mieszczącej się przy ul Ceramicznej 27. Większą ilość Cukiernia dostarczy pod wskazany adres. (s)