Świąteczne specjały „Kremu”

Makowiec, pienik staropolski, sernik, szarlotka – bez tych smakołyków trudno wyobrazić sobie świąteczne stoły. Warto też zaskoczyć gości czymś wyjątkowym, np. włoskim specjałem, babką Panettone. Taki przysmak, przygotowany z wysokiej jakości składników, świeżych żółtkach, prawdziwym i maśle prosto z młyna, jako jedyna w Chełmie, poleca Cukiernia Artystyczna „Krem”.

– Babka Panettone może okazać się hitem na tegorocznych świątecznych stołach – mówi Regina Dzwonkowska, właścicielka Cukierni Artystycznej „Krem”. – Żeby ją upiec, trzeba mieć bardzo dużą wiedzę z zakresu cukiernictwa. Pyta o nią coraz więcej klientów. Nasza cukiernia, chyba jako jedyna w Chełmie, ma ją w swojej świątecznej ofercie. Dobrze przygotowana, z dodatkiem bakalii, skórki pomarańczy, kawałkami czekolady smakuje wyśmienicie.

Babka Panettone pochodzi z Mediolanu i jest spożywana tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku. Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły, inaczej niż wszystkie.

Innym specjałem „Kremu” są francuskie ciasteczka – makaroniki. – Są przełożone przepysznym kremem o różnych smakach. Są niepowtarzalne i zapewniam, że warto się w nich rozsmakować – zapewnia właścicielka cukierni.

„Krem” poleca także świeżutkie, delikatne, kruche bezy z mascarpone, owocami, sosem malinowym. – One same rozpływają się w ustach. Bezy mają liczne grono stałych klientów. Trudno jest się im oprzeć – podkreśla Regina Dzwonkowska.

Dla klientów stawiających na tradycję Cukiernia Artystyczna „Krem” proponuje wyborne makowce, pierniki staropolskie według receptury stosowanej przez nasze prababcie, różnego rodzaju serniki: z brzoskwinią, bakaliami i owocami leśnymi czy szarlotkę. Hitem może okazać się jednak cynamonowo-miodowy sernik na zimno, na pachnącym świętami korzennym spodzie. – To ciasto jest bardzo smaczne i jesteśmy przekonani, że poruszy najbardziej wymagające kubki smakowe – podkreśla właścicielka „Kremu”.

Cukiernia w ofercie świątecznej proponuje też wszelkiego rodzaju torty o różnych smakach. – Wszystkie kremy, jakie są w naszych tortach, są przygotowywane według naszych receptur. Co ważne, nie dodajemy żadnych konserwantów, półproduktów, ulepszaczy. Nasze ciasta są zawsze świeże i naturalne, bo jakość produktu jest dla nas najważniejsza. Zależy nam, by każdy, kto kupi i spróbuje naszych słodkości, był przekonany, że podjął słuszną decyzję, wybierając właśnie naszą cukiernię. Zaufało nam już wielu klientów i ta liczba stale rośnie – twierdzi Regina Dzwonkowska.

W tegorocznej ofercie świątecznej Cukiernia Artystyczna „Krem” po raz pierwszy oferuje pieczywo rzemieślnicze. Będzie można kupić chleb żytni, pszenny codzienny, chlebek włoski bagietki, czy croissanty. – Nasze pieczywo nie zawiera żadnych spulchniaczy, gotowych mieszanek, czy innych dodatków szkodliwych dla zdrowia. Nie pleśnieje, jest robione tradycyjnymi metodami, a przechowywane w odpowiednich warunkach przetrwa kilka dni – dodaje właścicielka Cukierni.

Ciasta, torty, pieczywo będzie można kupić na stoisku Cukierni podczas świątecznego jarmarku na pl. Łuczkowskiego, który rozpocznie się w piątek 20 grudnia o 10.00, a zakończy w niedzielę 22 bm. Cukiernia zaprasza też do składania zamówień na świąteczne stoły pod nr tel. 606 530 940, lub przez Fan Page na Facebooku – Cukiernia Artystyczna „Krem” albo osobiście przy ul. Ceramicznej 27. (r)

News will be here