Świąteczne specjały z Kremu

Strucla makowa, piernik staropolski, sernik, szarlotka – to tradycyjne smakołyki, bez których trudno wyobrazić sobie świąteczne stoły. Ale Cukiernia Artystyczna „Krem” proponuje coś więcej, niepowtarzalne ciasta, jak wiśniowa delicja z galaretką, czy sernik nowojorski, w których warto się rozsmakować. W świątecznej ofercie Cukierni znajdziemy też pieczywo rzemieślnicze przygotowywane na zakwasie.


Zbliżające się święta Bożego Narodzenia, przez pandemię koronawirusa, będą inne niż wszystkie. Ale nie dla Cukierni Artystycznej „Krem”, która już przygotowała swoją bogatą ofertę ciast i rzemieślniczego pieczywa.

– Przed rokiem wielką furorę wśród klientów zrobił staropolski piernik długodojrzewający, zatem nie mogło go zabraknąć w naszej ofercie. Piernik jest przepyszny, przygotowywany na produktach najwyższej jakości bez konserwantów – opowiada Regina Dzwonkowska, właścicielka Cukierni. – W naszej ofercie są też inne tradycyjne ciasta świąteczne. Mamy niesamowitą struclę makową, która podobnie jak piernik, bardzo smakowała naszym klientom. Do jej przygotowania nie używamy półproduktów. Są serniki, jeden z galaretką i brzoskwinią, drugi nowojorski, przepyszny, z białą czekoladą. W smaku jest obłędny.

Cukiernia na świąteczne stoły poleca także piernik z powidłami śliwkowymi i czekoladą, makowiec z karmelem i granatem, szarlotkę z kruszonką, miodowiec z orzechami oraz inne nietradycyjne ciasta, a równie smaczne: williams z gruszką bez glutenu, malinową chmurkę, czy brownie z porzeczkami. – Cały czas w swojej ofercie mamy również torty na każdą okazję. Wszystkie kremy, jakie są w naszych tortach, są przygotowywane według naszych receptur. Co ważne, nie dodajemy żadnych konserwantów, półproduktów, ulepszaczy. Nasze ciasta są zawsze świeże i naturalne, bo jakość produktu jest dla nas najważniejsza. Zależy nam, by każdy, kto kupi i spróbuje naszych słodkości, był przekonany, że podjął słuszną decyzję, wybierając właśnie naszą cukiernię – dodaje właścicielka „Kremu”.

Jak mówi Regina Dzwonkowska, w swojej ofercie od ponad roku Cukiernia ma pieczywo rzemieślnicze. – Zazwyczaj chleby pieczemy w każdy piątek. Na święta będziemy je mieli w sprzedaży już w środę 23 grudnia. Są to: chleb na zakwasie z ziarnem, chleb żytni, chleb żytni ze śliwką, 100 procent żyto z ziarnem, chleb wiejski z blachy i uwaga chleb bezglutenowy! Nasze pieczywo nie zawiera żadnych spulchniaczy, gotowych mieszanek, czy innych dodatków szkodliwych dla zdrowia. Nie pleśnieje, jest robione tradycyjnymi metodami, a przechowywane w odpowiednich warunkach przetrwa kilka dni. Mamy również paszteciki drożdżowe z własną kiszoną kapustą i suszonymi grzybami – wylicza właścicielka „Kremu”.

Cukiernia „Krem” może pochwalić się swoimi specjałami, czyli francuskimi ciasteczkami – makaronikami. – Są przełożone przepysznym kremem o różnych smakach. Są niepowtarzalne i zapewniam, że warto się w nich rozsmakować. Mamy również świeżutkie, delikatne, kruche bezy z mascarpone, owocami i sosami o różnych smakach. One same rozpływają się w ustach. Bezy mają liczne grono stałych klientów. Trudno jest się im oprzeć – podkreśla Regina Dzwonkowska.

Cukiernia zamówienia na ciasta i pieczywo na świąteczne stoły przyjmuje pod nr tel. 606 530 940 lub przez Fan Page na na Facebooku – Cukiernia

Artystyczna „Krem”. Można je składać do niedzieli 20 grudnia br. Przy dużych ilościach istnieje możliwość dowozu zamówienia do klienta. (r)

News will be here