Z miłości do słodkości

Tort oreo z borówką, a w dekoracji mnóstwo czekolady? A może tort szwardzwaldzki, z biszkoptem czekoladowym nasączonym wisnióweczką, frutiną z wiśni i mnóstwem bitej śmietany oraz polewą czekoladową? Albo puszysty biszkopt ze słodkim i winnym kremem cytrynowym, na bazie świeżych cytryn, czy specjalność firmy, tort malinowo-śmietanowy? Te i o innych smakach przepyszne torty oraz ciasta, wykonane z naturalnych produktów, bez konserwantów, można zamówić w nowej Cukierni Artystycznej „Krem” w Chełmie.

Zbliżają się święta. Każdy z nas stara się zapewnić w swoim domu stół pełen smakołyków. Co zrobić, jeśli nie mamy czasu na pieczenie ciast, bądź najzwyczajniej w świecie nie potrafimy tego robić?

Jeśli pieczenie ciast nie jest naszą mocną stroną, warto zamówić słodkie smakołyki w Cukierni Artystycznej „Krem”. Czym należy się sugerować kupując łakocie? Ceny ciast są różne, pamiętajmy jednak, że zazwyczaj to za nimi stoi jakość produktu. Tanie ciasto zostanie zapewne wykonane z wątpliwej jakości mąki, proszku jajecznego i z dodatkiem konserwantów. W kremie wyczujemy margarynę, a nie masło. Kupowane ciasta powinny być pieczone przede wszystkim przez fachowców, którzy używają wyłącznie naturalnych o wysokiej jakości składników.

Cukiernia Artystyczna „Krem” powstała z… miłości do słodkości. Hołduje tradycji, korzystając jednocześnie z nowych technik cukierniczych.

– Nasze ciasta, torty powstają z najlepszych lokalnych produktów, bez dodatków środków spulchniających i przedłużających trwałość. Genezą działalności Cukierni „Krem” jest pasja i włożone w to serce. Za atut należy uznać, iż nie jest to produkcja masowa. Jesteśmy małą firmą, która przede wszystkim stawia na jakość swoich wyrobów. Każde ciasto jest wykonywane ręcznie z naturalnych składników. Dzięki temu uzyskujemy unikalny smak naszych wypieków. A zadowolenie klientów jest dla nas największą satysfakcją – podkreśla właścicielka Cukierni, Regina Dzwonkowska.

Cukiernia na chełmskim rynku działa od lipca br. W dodatku inaczej niż wszystkie. Obsługuje szereg uroczystości, takich jak: wesela, chrzty, komunie, urodziny, bankiety, imprezy okolicznościowe w pracy, czy też inne eventy. Zajmuje się też aranżacją candy barów. Ofertę uzupełniają fontanna czekoladowa oraz granitor na lodowe napoje.

– Robimy torty i ciasta pod konkretne zamówienia. Zawsze ustalamy z klientem smaki, służymy doradztwem, proponujemy przepyszne kremy, wykonane według naszych receptur, z użyciem najwyższej jakości produktów. Ostatnio do naszej oferty doszły kolejne kremy o smaku: słonego karmelu, kawy, rafaello, advocaata, i różanym. Sezonowo pojawiają się niepowtarzalne kompozycje. W okresie świąteczno-noworocznym proponujemy krem szampański. Używamy świeżych, sezonowych owoców, a nie kupowanych w hurtowniach cukierniczych na masową skalę półproduktów. Bo w naszej pracy liczy się jakość produktu. Klient szybko wyczuje, z czego jest wykonane ciasto i jeśli będzie zawiedziony, kolejnego zamówienia już nie złoży. A nasi klienci do nas wracają. I to jest dla nas budujące! – opowiada R. Dzwonkowska.

W Cukierni Artystycznej „Krem” można zamówić dosłownie wszystko, np. serniczek z mango, marakują, kwiatem pomarańczy i granatem, tartę mascarpone z czekoladą karmelową i glazurowaną gruszką oraz tymiankiem, babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym, tartaletki limonkowe czy ciasto malinowe. Firma specjalizuje się przede wszystkim w produkcji przepysznych tortów o różnorakich smakach.

– Rzeczywiście klientom smakują one najbardziej, choć inne ciasta również mają wielu swoich zwolenników. Najwięcej zamówień mamy na torty malinowo-śmietanowe z dodatkiem białej czekolady, a także na torty z kremem o smaku cytrynowym. Sprzedajemy też torty czekoladowe, oreo, orzechowe, truskawkowe jednym słowem jesteśmy w stanie sprostać niemal każdemu zamówieniu. Nawet dla osób z nietolerancją na białko mleka krowiego, z alergiami na produkty nabiałowe, wegetarianom i veganom przygotujemy ciasto, które nie wykluczy solenizanta z jedzenia tortu. Razem z klientem wymyślamy nowe torty. Indywidualne podejście to nasz niezaprzeczalny atut. Ostatnio wykonaliśmy zamówienie na tort orzechowy bez śmietany i masła. W środku były same niespodzianki. Krem kokosowy, czarna porzeczka, adwocat i pianka czekoladowa vege z malinami, a wszystko pachniało świeżą pomarańczą. Kompozycja smaków była zachwycająca – mówi właścicielka Cukierni.

Przepyszne ciasta z Cukierni Artystycznej „Krem”, takie jak: strucle, pierniki, makowce, rolady, keksy, tarty, jabłeczniki, babeczki, serniki oraz świąteczne torty będzie można kupić na bożonarodzeniowych jarmarkach w Chełmie, w najbliższą niedzielę 16 grudnia podczas jarmarku w Miejskiej Hali Sportowej, a także 22 i 23 grudnia na miejskim jarmarku na pl. Łuczkowskiego. Można również złożyć zamówienie telefoniczne pod nr 606 530 940 lub osobiście w Cukierni przy ul. Ceramicznej 27. Pełna świąteczna oferta wraz z cennikiem jest też dostępna na Fan Page Cukierni. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na Facebooku Cukiernia Artystyczna Krem.

– Zapraszamy do współpracy także firmy, sklepy, kawiarnie, lokale gastronomiczne. Indywidualne oferty, najlepsza jakość produktów i usług, terminowość, elastyczność współpracy – to nas wyróżnia. Nasze smakołyki od kilku tygodni są dostępne w Cafe „Zorza” przy Strażackiej. Cukiernia Artystyczna Krem proponuje połączenie polskiej tradycji cukierniczej i aktualnie obowiązujących trendów wyglądu i smaków. Jeśli szukacie smacznych naturalnych ciast na eventy firmowe lub do stałej sprzedaży, dzwońcie po więcej informacji – dodaje Regina Dzwonkowska. (mas)