Dzieci zaszaleją w kuchni

Akademia Kreatywności organizuje kolejne warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży. Po udanych zajęciach w okresie ferii zimowych, tym razem młodzi kucharze skupią się na potrawach wielkanocnych.

Jajka pod różnymi postaciami, robiona od podstaw biała kiełbasa, mazurki i wiele innych świątecznych specjałów, a także wesołe kulinarne dekoracje – to wszystko czeka na dzieci i młodzież, które zgłoszą się na kolejne warsztaty kulinarne, organizowane przez Akademię Kreatywności. Zapisy ruszyły, a zajęcia odbędą się w każdą marcową sobotę. Start już w najbliższą 3 marca.
– Po bardzo udanych warsztatach kulinarnych, które odbywały się w ferie, postanowiliśmy zorganizować kolejne zajęcia, tematycznie powiązane ze świętami wielkanocnymi – mówi Eliza Stępień, właścicielka Akademii Kreatywności. – W okresie ferii dzieci i młodzież doskonale bawiły się przyrządzając od początku do końca wiele smacznych potraw. Nie inaczej będzie i tym razem. To uczestnicy warsztatów będą przygotowywać tradycyjne, świąteczne dania, często goszczące na polskich stołach.
Akademia Kreatywności organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci w każdą marcową sobotę, 3, 10, 17 i 24 od godz. 9.30 do 11.00. Zajęcia odbędą się w Chełmie. Zapisy pod nr tel. 606 530 940. Więcej informacji na Facebooku na Fan Page Akademia Kreatywności. Koszt udziału w warsztatach to 200 zł. Ilość miejsc ograniczona.
– W menu planujemy jajka pod różnymi postaciami, ponadto sami przygotujemy białą kiełbasę, którą dodajemy do wielkanocnego żurku. Upieczemy mazurki, przyrządzimy też inne świąteczne dania. Jakie? Niespodzianka! Zachęcam do udziału w zajęciach. Zapewniam, że będzie się działo! – podkreśla E. Stępień.
Akademia Kreatywności zachęca również do oglądania telewizyjnych programów kulinarnych. Już w najbliższą niedzielę 4 marca w TVN rusza kolejna edycja programu Masterchef Junior. Wśród uczestników będzie również Marcelina, młody zdolny kucharz z Chełma, która weźmie także udział w organizowanych przez Akademię Kreatywności warsztatach kulinarnych. (mas)

News will be here