Piknik rodzinny w Dorohusku

Wodnik zaprasza na wybory

W końcu, po pandemii i wydłużonej kadencji dotychczasowych władz, zarząd główny PZW pozwolił na organizację zebrań sprawozdawczo-wyborczych w poszczególnych okręgach i kołach. Nowy zarząd jako jedni z pierwszych wybiorą w okręgu chełmskim wędkarze zrzeszeni w Wodniku. Najważniejsze zebranie nadchodzącej kadencji odbędzie się w niedzielę (19 września) o godzinie 9 w restauracji Lotos. Obecny zarząd w całości poda się do dymisji. Na fotel prezesa mają chrapkę dwie osoby: Sebastian Radzikowski oraz Tadeusz Mulsson.

Łowienie i zabawa

Kolejny raz na łowisku Pompka II w Bytyniu odbyły się zorganizowane z inicjatywy Nadbużańskiego Klubu Karpiowego oraz koła PZW w Woli Uhruskiej Towarzyskie Spławikowe Zawody dla młodzieży zrzeszonej i niezrzeszonej w PZW w kategorii junior oraz kadet. Do rywalizacji stawiło się 27 młodych uczestników. Sędziowali: Waldemar Tomczak, Dariusz Łagowski, Witold Kwacz oraz Andrzej Polak.

Klasyfikacja – kategoria junior: 1. Przemysław Polak – 565 pkt., 2. Tomasz Wójtowicki – 380 pkt., 3. Maciej Młynarczyk – 210 pkt.

Klasyfikacja – kadet: 1. Oliwia Wojewoda – 265 pkt., 2. Bartłomiej Młynarczyk – 250 pkt., 3. Michalina Zalewska – 190 pkt.

Zarząd koła PZW w Woli Uhruskiej składa serdeczne podziękowania dla Nadbużańskiego Klubu Karpiowego za zorganizowanie zawodów. – Jesteśmy też wdzięczni sponsorom za znaczące wsparcie finansowe i rzeczowe, które pozwoliło na zorganizowanie spotkania – mówi Andrzej Polak z koła PZW Wola Uhruska. – Prezesowi firmy „Stachema” Polska Tomaszowi Nowackiemu, Michałowi Kapale, Arturowi Domino, Mateuszowi Styce, Damianowi Chomontowskiemu, Piotrowi Jamrozińskiemu, Sebastianowi Młynarczykowi, Sylwestrowi Dudzie oraz Ireneuszowi Kruczyńskiemu. Dodatkowo wyrażamy głęboką wdzięczność dla firmy Effecta Group z Jabłonowa Pomorskiego za dostarczenie zanęt wędkarskich. Po zakończonych zmaganiach na naszych podopiecznych czekały dodatkowe atrakcje, w tym pokaz sprzętu i wyposażenia służącego do połowu karpi, jazda z opiekunem quadem po okolicznych łąkach, pieczone kiełbaski przygotowane na grillu w stanicy wędkarskiej w Bytyniu. Wszyscy uczestnicy zawodów otrzymali dyplomy, nagrody, upominki oraz słodycze.

News will be here