Pysznie i słodko

Mali kucharze „dali czadu” na słodko! Przygotowane przez nich wielkanocne mazurki… ach, palce lizać! Warsztaty kulinarne, organizowane przez Akademię Kreatywności, cieszą się coraz większą popularnością.


– Z każdymi zajęciami przybywa dzieci – mówi Eliza Stępień, właścicielka Akademii Kreatywności. – Przychodzą do nas, bo lubią gotować. Sprawia im to dużą frajdę. Dzieci są chętne do nauki, kreatywne, dużo eksperymentują. Na ostatnich zajęciach przygotowywaliśmy pyszne wielkanocne mazurki. Dzieci zrobiły je same od początku do końca. Po wyjęciu z piekarnika udekorowały je kajmakiem, dżemem, orzechami, pistacjami, suszonymi owocami, czekoladowymi ciasteczkowymi jajkami i kolorowymi posypkami. Było słodko i smacznie.
W kolejną sobotę mali kucharze podczas warsztatów kulinarnych będą przygotowywać kolejne wielkanocne słodkości. – To będzie niespodzianka, dzieci z całą pewnością poczują się zaskoczone – zaznacza E. Stępień.
A po świętach wielkanocnych Akademia Kreatywności planuje zorganizować kolejne warsztaty kulinarne. – O terminie i tematyce szkoleń poinformujemy za tydzień oraz na naszym Fan Page na Facebooku – dodaje Eliza Stępień. (s)