Wielkanocne jaja

Jajka, jajka i jeszcze raz jajka! Jak wiele smacznych przystawek można z nich przygotować, przekonali się mali uczestnicy wielkanocnych warsztatów kulinarnych, organizowanych przez Akademię Kreatywności. Grupa wspaniałych, młodych kucharzy poczuła wiosnę na talerzu!

Kurczaczki, króliczki, myszki – to wszystko z jajek zrobiły dzieci, które wzięły udział w zajęciach poświęconych wielkanocnym tradycjom kulinarnych polskiej kuchni. Mali uczestnicy warsztatów sami przygotowali różne nadzienia i pięknie przyozdobili swoje dzieła.
– Miało być super, a było jeszcze lepiej – podkreśla Eliza Stępień, właścicielka „Akademii Kreatywności” i organizatorka warsztatów. – To była wspaniała zabawa na smaki i pomysły. Fantazja dzieci nie zna granic. I o to właśnie na naszych zajęciach chodzi. Warsztaty kulinarne to miejsce, w którym można zaszaleć.
Kolejne zajęcia odbędą się w najbliższą sobotę 10 marca o 9.30. – To będą dla dzieci wyjątkowe warsztaty, które na pewno na długo zapamiętają. Mali kucharze zrobią białą kiełbasę, nieodłączny składnik smacznego wielkanocnego śniadania. Będzie się działo! – zachęca Eliza Stępień.
Więcej informacji o kulinarnych warsztatach dla małych kucharzy na Facebooku – Akademia Kreatywności. (s)

News will be here