Dla turystów i biznesu

Rodzinne zdjęcie właścicieli hotelu Hampton by Hilton w Lublinie z częścią załogi, wykonane podczas czwartkowego uroczystego otwarcia. Imprezie towarzyszyło wiele atrakcji. Licznie przybyli goście mogli posmakować wybornej kuchni i kultowych amerykańskich drinków. O świetną zabawę zadbała grupa wokalno-rozgrywkowa Szafa Gra. Nie mogło zabraknąć także loterii wizytówkowej z atrakcyjnymi nagrodami

Hotel Hampton by Hilton w Lublinie oficjalnie świętował w czwartek swoje otwarcie i udany start na lubelskim rynku. A jest z czego się cieszyć! Przez cztery miesiące jedyny w mieście hotel znanej międzynarodowej sieci Hilton Worldwide odwiedziło ponad 10 tysięcy gości z 40 krajów świata, m.in. USA, Izraela, Wielkiej Brytanii, Rosji, Ukrainy i… Nepalu.


Powstanie hotelu było możliwe dzięki współpracy inwestora – lubelskiej firmy LUK, która dostrzegła potrzebę rozwoju rynku turystyczno-biznesowego w Lublinie – z Hilton International.
Firma LUK, korzystając z prawie ćwierć wieku doświadczenia na lubelskim rynku budowlanym i deweloperskim, wybrała pod lokalizację hotelu miejsce niemal w samym centrum miasta, z komfortowym dojazdem do lotniska i do dróg ekspresowych, przy alei Kompozytorów Polskich 1.
Hotel dysponuje 121 komfortowymi pokojami z dwoma bądź jednym łóżkiem, co jeśli chodzi o dostępność miejsc plasuje go na drugimi miejscu w Lublinie po Victorii. W pokojach znajdziemy miejsce do pracy, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, oraz deskę i żelazko, co spełnia wszystkie potrzeby miejskich turystów.
Każdy z hotelowych gości może skorzystać z bezpłatnego centrum fitness.
Goście podróżujący w interesach mają z kolei do dyspozycji całodobową strefę biznesu, będącą wygodnym, ogólnodostępnym miejscem do pracy. Znalazły się w niej komputery, urządzenia wielofunkcyjne (drukarka, skaner, faks), niszczarka oraz duży stół konferencyjny.
Z myślą o biznesowych i okolicznościowych wydarzeniach w hotelu powstały także dwie niezależne sale konferencyjne z możliwością połączenia w jedną większą, zapewniającą ponad 120 miejsc siedzących.
– Szukaliśmy formatu hotelu, który za przystępną cenę będzie spełniał potrzeby zarówno ludzi zapracowanych i przyjeżdżających do Lublina w interesach, jak i turystów, którzy coraz liczniej odwiedzają nasze miasto. Hampton by Hilton jest hotelem specjalnie zaprojektowanym tak, aby spełnić oczekiwania obu tych grup, stąd ten wybór – mówi Anita Wysokińska, prezes zarządu spółki Global Property, inwestora, który zdecydował się na budowę hotelu Hampton by Hilton w Lublinie.
Nocleg w hotelu Hampton by Hilton związany jest zawsze z zaproszeniem na śniadanie w myśl zasady, że „śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”. Każdy gość hotelu ma je zapewnione w cenie noclegu.
Poranny bufet w Hampton by Hilton znany jest przede wszystkim z gofrów, które można upiec samodzielnie i zjeść z mnóstwem pysznych dodatków.
Na gości czeka również wiele lubelskich potraw. Osoby przyjeżdżające z innych regionów i krajów będą mogły spróbować tu cebularzy, lubelskiego piernika czy pieroga biłgorajskiego. Hotelowa kuchnia stawia na jakość produktów. Sama przygotowuje wędliny, a jajecznicę przyrządza z jajek od kur z wolnego wybiegu. Takim śniadaniem, odpłatnie, może zacząć dzień każdy lublinianin, ponieważ poranny bufet można zamówić również, nie będąc gościem hotelu.
Z kolei w hotelowej restauracji można spróbować wielu dzisiaj zapomnianych, a kiedyś dobrze znanych dań. Znakiem rozpoznawczym hotelu stała się soczewica podawana z indykiem przyrządzonym metodą sous-vide oraz dania ze słonecznikiem bulwiastym, czyli topinamburem. W restauracji serwowane są również robione na miejscu desery i lody własnej produkcji o niepowtarzalnych smakach, np. buraczkowe. Z myślą o gościach przyjeżdżających w nocy dostępny jest snack bar z ciepłymi daniami serwowanymi całą dobę.
– W sposób szczególnie staranny podchodzimy do jakości oraz tradycji kulinarnej regionu, ciągle wyszukując najlepszych lokalnych dostawców oraz łącząc najnowocześniejsze osiągnięcia sztuki kulinarnej z tradycyjnymi składnikami – mówi Marcin Nieznaj, szef kuchni. – Sami przyrządzamy wędliny na śniadania; zawsze, nawet zimą, mamy świeże warzywa i owoce, oraz starannie dobieramy hodowców, z którymi współpracujemy, używając wyłącznie jajek ekologicznych czy wybierając dostawców mięsa, których znamy i cenimy – dodaje Nieznaj.
Hotele Hampton by Hilton znajdują się już w ponad 2200 lokalizacjach na całym świecie. Standardem marki pochodzącej z USA jest program 100% gwarantowanej satysfakcji, który związany jest z hamptonowską gościnnością i dbałością o samopoczucie gości w hotelu. Każdy z hoteli Hampton by Hilton, w przypadku niespełnienia oczekiwań klienta, może w ramach rekompensaty zwrócić mu nawet 100% kosztów pobytu.
Hotele sieci Hilton proponują swoim gościom uczestnictwo w programie lojalnościowym Hilton Honors. Tutaj każdy nocleg w dowolnym hotelu sieci zamieniany jest na punkty, które następnie można wymienić na bezpłatny nocleg w każdym hotelu sieci Hilton w dowolnym miejscu na świecie. BS