Praca czeka w Czarciej Łapie

Wewnątrz Czarciej Łapy trwa generalny remont

Czarcia Łapa powraca na mapę Lublina! Legendarną restaurację na Starym Mieście do życia wskrzesza Janusz Palikot i kontrolowana przez niego spółka Alembik Lublin. Lokal zostanie otwarty w listopadzie i ma nawiązywać do jego najlepszych czasów. Serwowane będą w nim nie tylko wykwintne dania, ale także wytwarzany na miejscu kraftowy alkohol i świeże piwo niepasteryzowane Tenczynek.


Od kilku tygodni w lokalu przy ul. Bramowej trwa intensywny remont. Palikot zaczął też już poszukiwać pracowników do „Czarciej Łapy”, która jak zapowiada będzie konceptem łączącym restaurację, destylarnię oraz piekarnię!

– Robimy mega rzecz! Będzie nie tylko super jedzenie, ale także wytwarzany kraftowy alkohol na miejscu, świeże piwo Tenczynek niepasteryzowane oraz piekarnia na bazie surowców używanych do produkcji alkoholi. Do tego potrzebuję Was, ludzi, którzy zbudują z nami zespół i spowodują, że Lublin na mapie gastronomii będzie jednym z najjaśniejszych punktów w całym kraju – mówi Janusz Palikot.

Szefem kuchni będzie pochodzący z Bielska-Białej Adrian Bogdan Bęben, jeden najlepszych kucharzy w kraju, ostatnio pracujący we wrocławskiej Oda bistro.

– Praca szuka człowieka. Szukamy ludzi m.in. na stanowiska sous chefa, chefa de partie, commis chefa, szefa piekarni, piekarzy, oraz oczywiście kelnerów i barmanów! – informuje Janusz Palikot.

Swoje zgłoszenia można wysyłać na adres e-mail: destylarniaczarcialapa@gmail.com. BS

News will be here