Pszczółka wyróżniona

Wyróżnienie dla Pszczółki podczas uroczystej gali odebrał Robert Rudnicki, prezes zarządu lubelskiej fabryki cukierków

Praliny „Czekoladowe Sympatie” z lubelskiej Fabryki Cukierków „Pszczółka” zostały wyróżnione nagrodą „100% polski produkt”. Inicjatywa ma pomóc w wyborze konsumentom, którzy stawiają na gospodarczy patriotyzm. Nagrodzone firmy będą mogły używać logotypu „100% polski produkt”.


Takie oznaczenie da konsumentom pewność, że wspierają poprzez zakupy polską gospodarkę. Przy ocenie produktów zgłoszonych do konkursu uwzględniane były przede wszystkim: lokalizacja produkcji, pochodzenie materiałów i surowców, dynamika sprzedaży i rozwoju firmy, marka produktu, a także strategia promocji i sprzedaży produktu oraz jego długość życia.

– Jest to dla nas bardzo zaszczytne wyróżnienie. Nagroda „100% polski produkt” to także ważna wiadomość dla konsumentów, którzy dostają potwierdzenie, że wybierając rodzime produkty, otrzymują nie tylko sprawdzoną, wysoką jakość, ale i realnie wspierają narodową gospodarkę – mówi Robert Rudnicki, prezes zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka”, Sp. z o.o. w Lublinie.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” jest jednym z największych w Polsce producentów cukierków. Od ponad 65 lat w Lublinie powstają karmelki, a od roku w jednej z najnowocześniejszych fabryk słodyczy w Polsce produkowane są cukierki czekoladowe, praliny, toffi i galaretki.

Do dotychczasowych flagowych produktów „Pszczółki”, „Mieszanki Imieninowej”, „Coffee Amo”, „Jogusiów” czy „Miętowych Lubelskich”, dołączyły takie nowości jak: „Czekoladowe Sympatie”, „Michaśki”, „Trufle”, „Pychałki”, „Chochliki” oraz galaretki: „Słoneczne” i „Tęczowe”. Wszystkie te produkty cieszą się powodzeniem u klientów. „Pszczółka” należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej SA i w całości jest polską firmą.

Organizatorem plebiscytu promującego polskie firmy jest tygodnik „Do Rzeczy”, a partnerem merytorycznym renomowana firma doradcza PwC. W kapitule oceniającej produkty zgłoszonych firm – (udział był bezpłatny) zasiadali przedstawiciele redakcji, instytutów badawczych, naukowcy i eksperci z Narodowej Radzie Rozwoju przy Prezydencie RP.,

Fabryka Cukierków „Pszczółka” to jeden z najbardziej znanych producentów słodyczy w Polsce, którego historia sięga 1952 roku. Czerpiąc ze sprawdzonych, tradycyjnych receptur oraz korzystając z najwyższej jakości składników, Pszczółka nieustannie wprowadza nowości produktowe, innowacyjne rozwiązania technologiczne i najwyższe standardy  jakości. Należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej SA i w całości jest  polską firmą.