Produkty OSM w Piaskach z licznymi nagrodami

Podczas ogólnopolskiego Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach została wyróżniona za produkty Twaróg Piasecki Półtłusty oraz Tłusty – Krajanka w kategorii „Hit twarogowy”. Konsumenci docenili również Twaróg Piasecki Śmietankowy, który otrzymał wyróżnienie „Twarogowy Król”.


– Cieszymy się, że nasze twarogi cieszą się dużym uznaniem konsumentów. Klienci doceniają jakość oraz smak naszych wyrobów, co widać na przykładzie zdobywanych nagród. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, aby na stoły trafiały tylko naturalne produkty z czystych ekologicznie terenów Lubelszczyzny – mówi Mirosław Domański, prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.

Celem festiwalu było reprezentowane konsumentom najwyższej jakości oraz wartości odżywczej serów oraz twarogów produkowanych przez krajowy przemysł mleczarski. W festiwalu wzięli udział najlepsi krajowi producenci serów i twarogów oraz firmy pracujące na rzecz mleczarstwa. Festiwal został objęty patronatem prezydenta miasta Olsztyna, dr. Piotra Grzymowicza, oraz rektora prof. dr. hab. Ryszarda Góreckiego.

OSM w Piaskach dysponuje bogatą ofertą twarogów. Istniejąca od 70 lat spółdzielnia produkuje twarogi tłuste, półtłuste i chude w różnych formach opakowań. Wytwarzane są z wyselekcjonowanego mleka bez żadnych sztucznych substancji konserwujących. Produkowane są wyłącznie na bazie naturalnych surowców, dzięki czemu oferują bogactwo wielu składników odżywczych. Stanowią idealny dodatek do naleśników, ciast, past, jak również dipów.

Poza nagrodzonymi produktami w ofercie spółdzielni znajdują się również: Kefir jak dawniej, zsiadłe mleko, mleko naturalne 2,0% i 3,2%, śmietany, jogurt naturalny typ grecki i jogurt naturalny typ grecki o obniżonej zawartości tłuszczu, ser mozzarella, masło ekstra o zaw. tłuszczu 82%, oraz produkty bez laktozy: kefir oraz jogurt naturalny typ grecki. W roku jubileuszu OSM w Piaskach, jej sztandarowe produkty – Kefir jak dawniej, Zsiadłe mleko Piaseckie jak dawniej i Twaróg Śmietankowy – otrzymały prestiżowy certyfikat „Jakość i Tradycja”.

 

News will be here